dimecres, 22 de febrer del 2017

Ski de fons - La LLosa

El dimecres 22 de febrer vam anar a l'estació d'esquí de la Llosa, a fer esquí a fons.
L'autobús ens va deixar en el parquing de l'estació a le 9:30h i uns monitors de l'estació de la LLosa ens van vindre a buscar per rebre el grup.
A tot el grup, ens van dirigir cap una sala i ens van preguntar si saviem esquiar i haviem practicat algun cop l'esqui a fons.
Ens van separar en grups de nivells de aprenentatge. Cada grup amb un dels 4 monitors diferents. Ens vam posar les botes de fer esqui a fons, que només tenen enclatge per la punta devantera de la bota. Vam agafar els esquis i el monitor de cada grup ens deia que surtissim a pista seguint-lo amb ell.

Ens vam separar tots en grups, hi ens van explicar primer de tot el material que utilitzariem. Els pals, com s'agafen, les botes, com són i els esquis, quines caracteristiques tenen els esquís de fons respecte els altres.

Al acabar les explicacions ens vam posar a fer diferents activitats per guanyar equilibri i seguretat amb els esquis. Vam jugar al mocador amb esquis, però sense pals, exercicis sobre els esquis per guanyar equilibri, vam fer curses entre nosaltres, sense pals i amb els esquis posats i moltes activitats més.

Cap a les 11:15h vam surtir a pista només amb els esquis posats, sense els pals. Ens van dir que els pals els fariem servir a la tarda quan anessim a fer el recorregut llarg per l'estació seguint la traça marcada que deixaven els esquis.

Ens van ensenyar a desplaçar-nos correctament, fent lliscar els esquis, també a frenar en baixada fent cunya i moltes altres tècniques.

Vam parar de 1h a 2h tarda i després hi vam tornar, ja si amb els pals que era un ajud per martenir millor l'equilibri i per ajudar-te a fer l' impuls per poder desplaçar-nos per la traça.
Ens van deixar més lliures i poder agafar més velocitat amb els esquis ja que el mati no ens deixaven i també poder fer algunes baixades i practicar la tècnica de frenada. A les tres vam endreçar tot el material i vam anar a buscar les motxilles i ens varem anar cap el bús direcció a Llívia. Ha estat un gran día!!!!

Text: Nil Vico. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada