divendres, 31 de març del 2017

Setmana de vela i caiac

Comença una nova experiència, una activitat que molts de nosaltres no solem practicar, però això, no es una barrera, ni un limit insuperable, més aviat, és un estímul que ens remou l'inquietud, i així doncs, estem preparats per aprendre tot el que se'ns ensenya.
És el primer dia, em sento una mica inquieta per saber com anirà tot, no és habitual per a mi navegar en Caiac, però alguna cosa em fa pensar que valdria la pena, que ja que mai m'hi he endinsat dins el món del Caiac, em sento preparada per començar a descobrir de què tracta.
Comença el dia, avui naveguem a Llançà, primer de tot, els monitors es presenten i ens ensenyen les instal·lacions, ens acaben explicant més o menys el planing del dia i de la setmana. Un cop acabat, comencem amb classes de teoria, on se'ns presenta molta informació nova, i d'altres conceptes que alguns ja en tenien coneixement, la classe és distreta, fem alguna activitat en grup per començar a realitzar alguna dinàmica grupal. Finalment comencem la part pràctica, amb un auto-buidable de 2 (Caiac de mar descobert per a 2 persones) ens ensenyen la tècnica del paleig, la frenada, el control del gir, l'equilibri dins el caiac, i la confiança en la navegació. Després vam jugar a alguns jocs com per exemple, fer dos equips i passar-nos una pilota 10 vegades per guanyar. O el joc del piano, que treballàvem l'equilibri intercanviant-nos les posicions del Caiac. Les coses surten bastant bé, i no se'ns fa molt difícil de conduir. Tothom surt bastant content de la primera sessió, esperant que la pròxima sigui millor que la d'avui.
Comença el segon dia, avui ens trobem a Sant Pere Pescador, naveguem pel riu Fluvià, on molts de nosaltres no solem anar-hi, m'hi afegeix-ho. Coneixem les seves altres instal·lacions, i el seu terreny, ens espera un gran dia.
Acabarem veient el final del riu Fluvià, on desemboquen les aigües que hi circulen, i com s'endinsa dins l'aigua del mar. Primer ens van explicar com navegar amb un SK2 i què fer en cas de bolcar, així practicar-ho fent una petita ruta fins la desembocadura. Trepitgem la sorra de la platja de Can Comes i fem una petita parada on molts juguen a llençar-se dins l'aigua i finalment esmorzaven. Va ser molt entretinguda la sortida ja que era una mica diferent al caiac de 2 descobert, l'estabilitat era més reduïda de forma que per un petit moviment brusc que fessis al Caiac, s'inclina molt fàcilment i pot provocar que bolquem.
Finalment fem un tancament del dia on s'han de respondre tres preguntes. "Què t'ha agradat?, Què milloraries?" i "Que has après?". D'aquesta forma els monitors podien gestionar les hores aprofitant per fer activitats on aprenguem i ens semblin més divertides. I no ens deceben, així continua el tercer dia.
Estem a Dimecres, els monitors, com sempre, comencen a indicar-nos el que hem de fer, primer de tot, hem de descarregar Caiacs i Pales, canviar-nos i esmorzar. Un cop acaba l'hora d'esmorzar comencem a practicar amb SK1 i ens ensenyen a bolcar i treure't el cubre, com practicar el rescat a una altra persona, com frenar i com girar, alguns jocs per jugar amb l'equilibri i fer alguna activitat grupal més dinàmica.
La veritat, la gent surt bastant contenta de la sessió ja que el que ens preocupava a molts era aprendre a bolcar, estar sota l'aigua i estar lligat, on has de fer-te sortir tu sol, era un mal de cap que ens tenia preocupats, però una vegada més seguim en peu, i no ens decebem a nosaltres mateixos, així que aconseguim aprendre a bolcar, a no perdre el control sota l'aigua, aprenem a calmar-nos i a maniobrar sota l'aigua sense problemes.
Ha estat un dia bastant distret i divertit.
Arribem a la penúltima sessió, ens trobem a Santa Margarita, al canal del final del passeig, primer de tot, una vegada més, descarreguem els Caiacs i esmorzem, una vegada fet, procedim a canviar-nos i a posar-nos el material (Armilla i Cubre) i ens dividim en dos grups, per així practicar el guiatge amb Caiac. Fem una volta en Cap i Cua, i per parelles de 2 guiem una estona per els canals de Santa Margarita, expliquem alguna cosa que haguem après anteriorment sobre Santa Margarita i canviàvem.
Tots estan bastant contents i arriben al canal comentant algunes coses que han passat durant la ruta, pel que es podia veure, tots o casi tots en tornaven bastant contents.Arriba l'últim dia, el dia en que ho haurem de donar tot, el dia de l'examen, ningú hi va amb por, potser una cosa que em va agradar de veure era com els meus companys s'enfrontaven a l'examen pràctic segurs de ells mateixos i amb confiança, estava segura de que estàvem preparats per examinar-nos.
L'examen el varem fer al GEN de Roses, on just hi havia una competició de vela que molts ens vam quedar mirant al veure com navegaven aquells nens que a terra, ens semblaven tant petits.
El dia se'ns fa una mica llarg per el sant examen teòric però una vegada més, sortim contents al veure que la setmana ha anat tant bé.
En resum, els aprenentatges no han sigut pocs els que hem adquirit, però el que de veritat m'emplena es veure com tots hem seguit units, ens una setmana plena d'aventures i d'històries noves, una vivència més que guardem cada un de nosaltres en el nostre interior, una marca que no es borra.
Espero poder repetir aquestes aventures amb tota la classe d'aquí un temps per tornar a reviure aquests moments que tant es trobaran a faltar.

Text i foto: Julia Taulera.Aquesta setmana els alumnes del CAFEMN en específic el grup B, hem tingut la setmana intensiva de vela i winsurf.
En aquesta setmana hem repassat els conceptes que ja sabíem de vela, winsurf i ens hem tornat a embarcar a la mar.
El primer dia la meteo era acceptable així que després de repassar tots els conceptes de teoria (rumbs, parts de la vela, parts del winsurf, nusos, etc...) ens van ensenyar com muntar un RS y un winssurf, un cop acabat vam poder provar les sensacions de tornar a navegar.
El segon dia, la meteo era molt dolenta per navegar, ja que feia massa vent i la cosa anava en augment durant el dia, així que ens vam equipar hi ha primera hora ens vam embarcar. Es va notar molt que feia vent, ja que tothom bolcava cada dos per tres, personalment la meva experiència va passar per totes les fases des de divertida fins a preocupant, ja que el meu company Sofian i jo vam entrar en l'aigua i tot anava bastant bé, però de cop sense saber perquè vam bolcar, després ens van explicar que es el que feiem malament. Un cop bolcats els guies es van acostar amb la llanxa i ens van donar les instruccions per tornar a desbolcar, vam tornar a bolcar molts mes cops i el mar ens estava enviant mar a dins això va fer que el final ens tinguessin que venir a buscar amb la llanxa.
El tercer dia la meteo tampoc ens afavoria però per lo menys ja es podia navegar sense tants problemes com el dia anterior, encara que la sensació tèrmica era molt baixa
El quart dia el vent va tornar a agafar força i això va fer que no poguéssim navegar a primeres hores, així que vam aprofitar i vam començar repassar com es preparava el winsurf i els RS, també vam fer examen de nusos. Quan va arribar el migdia el vent va amainar una miqueta i això va fer que poguéssim sortir a navegar una estoneta.
El cinquè dia i últim, la meteo per fi ens va deixar navegar en condicions, una bona sensació tèrmica, i no feia gaire vent, i això es veia reflectit en les ganes de la gent, molta gent va notar la diferència amb el winsurf, ja que anaven molt "sobrats" comparat amb els altres dies. També en vela, ja que ningú a bolcat i tots hem navegat molt millor que els altres dies.
En definitiva una setmana molt intensa, i un altre experiència per a la butxaca.

Text: Ibu Mballow
Fotos: Ivan Medinilla Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada